Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Fasírt paradicsomból? Hát persze!

2018. július 19. - kalimeraeger

A fasírt húsért kiált, állítják sokan, azonban néha tehetünk kivételt. Mondjuk ezzel a görög paradicsomfasírttal (ntomatokeftedes).

paradicsomfasirt.jpg

Fotó: Pinterest

Akis Petretzikis recepje következik.

Hozzávalók:

  • 260 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g apróra vágott paradicsom
  • 200 g lereszelt paradicsom
  • 180 g lereszelt cukkini
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 200 g fetasajt
  • 10 mentalevél
  • 6-7 bazsalikomlevél
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Melegítsünk nagyobb mennyiségű olajat egy serpenyőben.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd alakítsunk ki egy lyukat a közepébe, öntsük oda a reszelt paradicsomot, az apróra vágott paradicsomot, a cukkinit és a hagymát.
  • Egy villával törjük össze a fetát, majd adjuk azt is a keverékhez.
  • Ezt követően adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, és keverjük össze alaposan a hozzávalókat. A legjobb, ha kézzel dolgozunk, mivel elég "maszatosak" az alapanyagok, nyugodtan használjunk gumikesztyűt.
  • Két kanál segítségével formázzunk a masszából ovális fasírtokat, és 3-5 percig minden oldalukat süssük aranybarnára. A kész fasírtokról a felesleges olajat itassuk le egy papírtörlővel.

Jó étvágyat! Kali orexi!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1314123685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása