A fasírt húsért kiált, állítják sokan, azonban néha tehetünk kivételt. Mondjuk ezzel a görög paradicsomfasírttal (ntomatokeftedes).
Fotó: Pinterest
Akis Petretzikis recepje következik.
Hozzávalók:
- 260 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 200 g apróra vágott paradicsom
- 200 g lereszelt paradicsom
- 180 g lereszelt cukkini
- 1 apróra vágott hagyma
- 200 g fetasajt
- 10 mentalevél
- 6-7 bazsalikomlevél
- 1 kisebb csokor petrezselyem
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Melegítsünk nagyobb mennyiségű olajat egy serpenyőben.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd alakítsunk ki egy lyukat a közepébe, öntsük oda a reszelt paradicsomot, az apróra vágott paradicsomot, a cukkinit és a hagymát.
- Egy villával törjük össze a fetát, majd adjuk azt is a keverékhez.
- Ezt követően adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, és keverjük össze alaposan a hozzávalókat. A legjobb, ha kézzel dolgozunk, mivel elég "maszatosak" az alapanyagok, nyugodtan használjunk gumikesztyűt.
- Két kanál segítségével formázzunk a masszából ovális fasírtokat, és 3-5 percig minden oldalukat süssük aranybarnára. A kész fasírtokról a felesleges olajat itassuk le egy papírtörlővel.
Jó étvágyat! Kali orexi!