Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görög portrék - 4. rész

Jennifer Aniston

2018. július 17. - kalimeraeger

jennifer_aniston_2.jpgGondoltad volna, hogy napjaink egyik legfoglalkoztatottabb hollywoodi színésznőjének, Jennifer Anistonnak görög vér csörgedezik az ereiben? Jennifer édesapja, John Aniston ugyanis Giannis Anastassakis néven látta meg a napvilágot. Habár Jen édesanyja, Nancy Dow nem görög, mégis van egy másik híres görög is a családban: a Kojaket megformáló Telly Savalas, aki Jen keresztapja volt.

A kezdetek

A kis Jen 1969. február 11-én, Los Angeles-ben látta meg a napvilágot, majd családjával együtt New Yorkba költöztek, a színésznő ott végezte el a Rudolf Steiner School's-t és a New York's High School of the Performing Arts-ot. Színészi ambícióit édesapjától szerezte, aki maga is ezen a pályán próbált boldogulni. Kezdeti szárnypróbálgatásait nem koronázta sok siker, 1990-ben Jen a "Hogyan töltöttem a nyaram?" című filmben debütált, ami nem hozott fényes eredményeket. Ezt néhány másik sorozat és epizódszerep követte, de egyik sem hozta meg számára a várva várt sikert.

Az áttörés

Jennifer 1994-ben látogatott el a Jóbarátok (Friends) című sorozat meghallgatására, mely 6 New York-i fiatal mindennapjaiba enged bepillantást. Eredetileg a mindig precíz és pedáns Monica Geller szerepére pályázott, de Rachel szerepével tudott a leginkább azonosulni. A szerepet megkapta, s innen már megállíthatatlanul robogott vonata a hírnév felé. jobaratok.jpgA rajongók kedvence lett, öltözködését, frizuráját milliók utánozták szerte a világon. Bankszámlája is egyre jobban duzzadt: az első évadbeli szerepléséért még csak 22 ezer, míg az utolsóban már 1 millió dollár ütötte a markát minden egyes rész után. Filmbeli alakítását a kritikusok is díjazták: 5 Emmy-díj jelöléséből az utolsót, 2002-ben már díjra tudta váltani, emellett 2003-ban Golden Globe-díjat is kapott. A sorozat után sokáig rettegett attól, hogy nem tud kibújni Rachel karakteréből, ezért a mai napig ő az egyetlen, aki visszautasítja egy egész estés Jóbarátok mozi elkészülésének gondolatát.

Ünnepelt sztár

A Jóbarátok sikere után egyre több film főszerepét játszhatta el a színésznő, többek között olyan mozikban, mint a Derült égből Polly, a Kisiklottak, az Azt beszélik, a Szakíts, ha bírsz, a Marley meg én, a Nem kellesz eléggé, a Förtelmes főnökök, a Családi üzelmek vagy a Hivatali karácsony. Noha tényleg attól félt, hogy a Rachel szerepkörből nem tud kibújni, megjelenésén a Jóbarátok óta mégsem változtatott.

jennifer_aniston_1.jpgSzövevényes magánélet

Filmbeli szerepei mellett magánéletétől is hangos volt a sajtó, különösen akkor, mikor a Jóbarátok egyik részének forgatásán megismerkedett Brad Pitt-tel. Hamar szerelem szövődött köztük, s 2000-ben össze is házasodtak. A rajongók álompárnak kiáltották ki őket, azonban Brad hamar más vizekre evezett Angelina Jolie-val, így a nagyreményű kapcsolatnak válás lett a vége. Jen a válás után Vince Vaughnnal vigasztalódott, de ez a kapcsolat sem bizonyult hosszúnak. 2011-ben ismerkedett meg Justin Theroux-val, akivel egyre szorosabbra fűzték a kapcsolatukat, majd 2015-ben házasságot kötöttek, ám ez sem tartott sokáig, válásuk éppen folyamatban van, egyes pletykák szerint Jen ismét Braddel randizgat, aki azóta megvált Angelinától.

Jen és a divat

A színésznő mindig is imádta a divatot, a sorozat Racheleként is a divatszakmában kötött ki. Haját és öltözködését milliók utánozták, a színésznő saját parfümmel is büszkélkedhet,

-mn-

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9414118943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása