Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Frappé - egy pohár görög életérzés

2018. július 15. - kalimeraeger

frappe.jpg

Fotó: Pinterest

Nincs olyan görög, aki ne ismerné a frappét, a görögök hideg, kávés, hűsítő italát. A zaccos kávétól eltérően instant kávéból készülő különlegesség megszületése egy véletlen műve: miután a "rendes kávé" elfogyott, instant kávé, cukor és jéghideg víz hozzáadásával, shaker segítségével kísérletezték ki ezt az újdonságot.

Figyelem! Vaníliafagyi nem kell a receptbe, vagyis a frappé nem tévesztendő össze a több országban is ismeretes jegeskávéval.

A frappé elkészítésének receptje otthonról otthonra változik, ebben a cikkben a saját receptünket adjuk közre. Javasoljuk, mindenki kísérletezze ki a neki megfelelő arányokat, hiszen egyéne válogatja, ki melyik típusú (édesebb, keserűbb) változatot részesíti előnyben.

Hozzávalók (édesebb változat):

  • két púpozott evőkanál Nescafe (vagy más instant kávé)
  • cukor ízlés szerint (az édes változathoz adjunk ugyanannyi cukrot, mint Nescafét)
  • jéghideg víz
  • jégkocka
  • ízlés szerint tej

Elkészítés:

A Nescafét, a cukrot és egy kis vizet tejhabosítóval, shakerrel vagy turmixxal addig habosítunk, míg az egyveleg a poharat felfordítva már nem esik ki a pohárból/edényből.

Ha tejhabosítóval dolgoztunk, óvatosan töltsük fel a poharat vízzel, adjunk hozzá ízlés szerint tejet, dobjunk bele néhány jégkockát, egy szívószálat, és már kész is a hamisítatlan görög frappé.

Ha turmixgéppel vagy shakerrel dolgoztunk, előbb a jégkockát tegyük a pohárba, majd a tejet (ha tejjel isszuk), aztán a kávéhabot, végül óvatosan öntsük fel vízzel.

Egészségünkre! Gia mas!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2614114853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása