Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Utazz stressz nélkül!

2018. június 17. - kalimeraeger

Megkezdődött a vakáció, szebbnél szebb görög nyaralóhelyek várják látogatóikat. Ahhoz azonban, hogy a nyaralás tényleg pihentető legyen, nem árt már az előkészületek során körültekintőnek lennünk. Rendhagyó, de hasznos cikk nemcsak Görögországba utazóknak!

gorogorszag1.jpgDolgos mindennapjaink egyik legjobban várt eseménye a nyaralás. Hosszas tervezés, szervezés előzi meg a pihenést, mikor, hova, mennyi időre utazzunk el. S mikor minden részlet a helyére kerül, elégedetten dőlünk hátra, s csak az utazás előtt egy-két nappal realizáljuk, mennyi egyéb teendő vár még ránk. Ekkor jön a kapkodás, idegeskedés, vita, ami az indulás napjára már akkora feszültséget generál bennünk és az útitársainkban, hogy legszívesebben útnak se indulnánk.

Jöjjön hát néhány tipp arra, hogyan varázsoljuk örömtelivé az előkészületeket!

  1. Az első és talán legpraktikusabb tanács: készítsünk listát! Olyat, amit bármelyik utazásunk alkalmával előkaphatunk, kategóriákba sorolva rajta azon legfontosabb dolgokat, amelyek nélkülözhetetlenek az utazás során. Ezt a listát vigyük magunkkal, hogy garantáltan visszahozzunk mindent, amit elvittünk!
  2. Kössünk biztosítást! Sokan csak felesleges pénzkidobásnak tartják, de ha mégis bekövetkezik a baj, nagy könnyebbséget jelent, ha nem kell kapkodnunk, keresnünk, hová fordulhatunk, csak hívnunk kell a szerződéskötés során kapott számot, és érkezik a segítség.
  3. Ha külföldre utazunk, lehetőleg ne az utolsó pillanatban, az utunkba eső első pénzváltónál váltsunk pénzt! Léteznek ma már az interneten olyan összehasonlító programok, amelyek megmutatják, hol tudunk a legkedvezőbb árfolyamon pénzt váltani.
  4. Még ha vagyunk is olyan szerencsések, hogy nem sűrűn találkozunk gyógyszerekkel, az utazásra mindenképpen vigyünk magunkkal többek között fájdalom-, és lázcsillapítót, hasmenés elleni gyógyszert, hányinger elleni szert, sebtapaszt és szemcseppet. Utóbbi főként akkor ajánlott, ha tenger mellé utazunk, hiszen a sós víz könnyen irritálhatja szemeinket. Akik kontaktlencsét viselnek, vigyenek magukkal plusz egy párat, vészhelyzetek esetére!
  5. Telefonunkat közvetlenül az utazás előtt töltsük fel, hogyha bárhol bajba kerülnénk, mindenképpen tudjunk ilyen módon segítséget kérni!
  6. Ha repülővel kelünk útra, semmiképp ne használjuk ki a súlyhatárt már az odafele tartó úton, hiszen a nyaraláson beszerzett emlékek, szuvenírek sem súlytalanok. Ugyanez a szabály áll a térfogatra is, hiszen ráülhetünk a bőröndünkre, hogy összecsukhassuk, de annak tartalma ezáltal könnyen sérülhet.greece6.jpg
  7. Válasszunk olyan bőröndöt, amely több kerékkel rendelkezik, s magunk mellett tudjuk gurítani, így nem kell a koffer súlyának egy részét nekünk cipelnünk!
  8. Pénz, ékszer, dokumentum mindenképpen a kézipoggyászunk tartalmát képezze, s arra fokozott figyelemmel vigyázzunk egész utunk során!
  9. Ha repülőnk hajnalban szállna le, készüljünk egy kis harapnivalóval, mert elképzelhető,hogy mire a szállásunkra érünk, éhesek leszünk, ám a korai órákban még egyetlen hely sincs nyitva, ahol élelmet vehetnénk magunknak.
  10. Ha hosszabb utazásunk autóval tervezzük, amellett, hogy tanácsos alaposan átnézetni a járművet, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés, érdemes felkészülnünk a vészhelyzetekre is! Legyen nálunk két-három palack ásványvíz, és némi élelem, még ha úgy tervezzük is, mindig megállunk majd útközben étvágyunk csillapítására, hiszen egy-egy váratlan esemény több órás kényszerpihenőre is ítélhet minket, amely alatt sem éhezni, sem szomjazni nem volna kellemes élmény.gorogorszag2.jpg
  11. Fontosabb dokumentumainkról, mint például az útlevelünk, személyi igazolványunk, készítsünk fénymásolatot, és tartsuk az eredetitől eltérő helyen, arra az esetre, ha valamelyik elveszne, a másolatok megkönnyítik az ügyintézést!
  12. Tisztálkodószereinket válogassuk meg alaposan, nem kell feltétlenül mindenből egy teljes flakonnal magunkkal cipelnünk, válasszuk a kisebb kiszerelést! Annak megelőzésére pedig, hogy kifolyjon a tartalmuk, a kupakot úgy csavarjuk rájuk, hogy egy darab fóliát helyezünk a kupak alá!
  13. Szerencsére napjainkban már léteznek olyan sminkpaletták,amelyek egy helyre tömörítenek több gyönyörű színt, érdemes ezekből válogatnunk! Kevesebb helyet is foglal, és nem veszi el tőlünk a választás szabadságát.
  14. Bár mi, nők, szeretnénk a teljes ruhatárunkat magunkkal cipelni, érdemes jól kombinálható darabokat választanunk, s ne felejtsük, a kiegészítők képesek bármely ruhát más megvilágításba helyezni, így vigyünk magunkkal azokból többet! Érdemes kevésbé gyűrődő ruhadarabokat választanunk, hiszen nem biztos, hogy lesz lehetőségünk a vasalásra. Szennyesünk tárolására pedig mindenképpen vigyünk magunkkal egy külön zacskót! Igyekezzünk a holttereket kiküszöbölni: cipőink belseje például tökéletesen alkalmas zokni tárolására!
  15. Ha több olyan műszaki cikket viszünk magunkkal, amelyekhez elem szükséges, válasszunk újratölthető elemet, így környezetünket is védjük, s nem kell folyton azt kutatnunk, hol juthatunk hozzá!
  16. És az utolsó, talán legfontosabb tanács: kevés kivétellel, bármi történjék is, csekély dolog ahhoz a kárhoz képest, amelyet azzal okozunk magunknak, ha idegeskedünk. Élvezzük hát a nyaralás és a várakozás örömét!

Jó utat! Kalo taxidi! :)

Eredeti cikk forrása: Presztízs Style Magazin, 2011

Képek: Pinterest

-mn-

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4214053434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása