A Kalimera Görög Kulturális Egyesület blogja

Kalimera Eger!

Prasopita - A póréhagymás pita

2018. február 01. - kalimeraeger

Korábban, a vaszilopita kapcsán már ejtettünk szót a pitákról. Akkor a hagyományos, édes változat receptjét osztottuk meg veletek, ma pedig azt, amelyet az Egri Görög Önkormányzat Újévi Vaszilopita-Ünnepén is fogyaszthattatok. Elkészítése nagyon egyszerű, próbáljátok ki!

praszopita.jpg

Fotó: Pinterest

Póréhagymás-túrós pita (Prasopita)

Hozzávalók:

  • két csomag réteslap (12-12 lapos)
  • 2 szál póréhagyma
  • fél kg túró
  • só, bors
  • 4 tojás
  • olívaolaj

Elkészítés:

Kevés olajon megdinszteljük a megmosott, karikákra vágott póréhagymát, majd amikor kihűlt, összekeverjük a túróval, valamint a 4 tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tepsi alját megkenjük olívaolajjal, majd egy réteslap következik, azt is megkenjük olívaolajjal, majd ez így folytatódik, míg 12 lapot el nem helyeztünk egymáson. Ügyeljünk arra, hogy az alsó 2-3 réteslapot úgy terítsük le, hogy a tepsi oldalaira is jusson, ez akadályozza meg, hogy kifolyjon a töltelék. Ha mind a 12 lapot lefektettük, erre kerül rá a töltelék, majd a maradék 12 réteslapot egyenként olajozva a töltelék tetejére helyezzük, a felső lapot is megkenve olívaolajjal. Villával kicsit megszurkáljuk, előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig sütjük.

Kali orexi! Jó étvágyat!

Ha neked is van egy jó pitarecepted, kérünk, oszd meg velünk! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4313625366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása