Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tartalék lánggal gyújtották meg a téli olimpiai fáklyát

2017. december 02. - kalimeraeger

Aposztolosz Angelisz és Pak Dzsiszung lángot vált Olümpiában

Fotó: MTI - Apostolos Angelis és Pak Dzsiszung lángot vált Olimpiában

A görögországi Olimpiában október 24-én gyújtották meg a pjhongcshangi téli olimpia lángját. Hagyományosan ezt napsugarakkal szokták megtenni, de az esős, borús idő miatt a főpróba lángját kellett használniuk.

„Az álmunk, hogy téli olimpiát rendezzünk, most valósággá vált. A Koreai Köztársaság mindössze a második ázsiai ország, amely otthont adhat a téli játékoknak" – mondta Li Hi Pom, a 2018-as olimpia szervezőbizottságának vezetője.

„Az olimpiai játékok szent és univerzális. Mindazon különbségek felett áll, amelyek megosztanak minket. Törékeny világunkban az olimpiai játékoknak megvan az ereje, hogy egyesítse az emberiséget" – jelentette ki Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

Dél-koreai részről a Bajnokok Ligája-győztes, már visszavonult labdarúgó, Pak Dzsiszung vitte először a lángot, de először a görög sífutó, Apostolosz Angelis foghatta kezébe a fáklyát, amelyet már a stadionon kívül adott át. A ceremónián Ri Nakjon dél-koreai miniszterelnök is részt vett, írja az MTI.

A szervezőknek egy héttel később, Athénban adták át az olimpiai fáklyát, amely egy nappal később, november elsején érkezett meg a Koreai Köztársaságba, ahol elkezdődött hagyományos váltófutás.

A 2018-as téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik Phjongcshangban.

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr313396107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása