Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kevéssé ismert görög sziget Európa legolcsóbb nyaralási célpontja

2024. április 30. - kalimeraeger

kalymnos_pb.jpg

Kép: Pixabay

Egy kevésbé ismert görög sziget, amely mindent kínál, amit egy turista csak kívánhat egy tökéletes nyaraláshoz, az idei nyárra szóló üdülési csomagajánlatok elemzése alapján Európa legolcsóbb úti céljának bizonyult.

Lehet, hogy nem olyan híres, mint más görög paradicsomok, mint Rodos, Mykonos vagy Santorini, de ez a kevésbé ismert sziget érintetlen, fehér homokos strandokat, kristálytiszta vizet, színes falvakat és tavernákat kínál, amelyekben pazar görög ételeket szolgálnak fel.

A Which? új kutatása szerint, amely több mint 4500 üdülési csomagajánlatot elemzett augusztus első hetére vonatkozóan, ez az a sziget, ahol az utazók a legjobb ajánlatokat és a legolcsóbb üdüléseket találják. A tanulmány szerint egy hét éjszakás kiruccanás átlagos ára fejenként 1046 dollár volt.

Sőt, a szerencse úgy hozza, hogy rengeteg üdülési cég is kínál remek csomagokat, köztük a Jet2, az Olympic Holidays, a Loveholidays és a TravelRepublic, míg a TravelSupermarket hasznos hely a repülőjegy- és szállodai ajánlatok összehasonlítására.

Na de melyik is ez a sziget? Nem más, mint Kalymnos.

„Az aprócska sziget Görögország egy olyan olyan pontja, amelyre mindenki számít - eldugott öblökkel, zafírkék tengerrel, sziklás hegyekkel és bájos városokkal csábít” - mondta a Which? csapata a Mirrornak. „Az utazók repülővel érkeznek a szomszédos Kos-ra, aztán hajóval indulnak Kalymnos-ra - az út mindössze 40 percet vesz igénybe, és a csomag ára tartalmazza.”

A görögországi nyaralás bizonyítottan a legolcsóbb csomagokat kínálja: a top 10 célállomás listáján négyet a görög szigetek foglalnak el. Az olyan hagyományosan olcsó úti célok, mint Bulgária és Törökország nem szerepelnek a listán, de a Which? csapata elmagyarázta, hogy ez a még mindig elérhető csomagok típusának köszönhető.

A cég által felsorolt 10 legolcsóbb szervezett nyaralási célpont között szerepel:

Kalymnos, Görögország

Thassos, Görögország

Lefkada, Görögország

Costa Brava, Spanyolország

Velencei Riviéra, Olaszország

Amalfi-part, Olaszország

Skopelos, Görögország

Costa le la Luz, Spanyolország és

Málta

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7018393637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása