Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Repülőgép-megfigyelőket lökött fel egy járat Skiathos szigetén

2023. július 07. - kalimeraeger

skiathos_1_pb.jpg

Kép: Pixabay

Több repülőgép-megfigyelőt is fellökött a Scandinavian Airlines (SAS) egyik repülőgépe által generált áramlat pár napja, egy, a görögországi Skiathos repülőteréhez közeli területen.

Egy brit turista töltött fel videót az eseményről a következő szöveggel: "Egy kis ízelítő abból az abszolút káoszból, amikor az emberek alábecsülik a repülőgépmotorok erejét" - írta Callum Hodgson a Twitteren.

Ezúttal nem érkezett jelentés súlyos sérülésekről. 2022 júliusában azonban egy turista nagyon pórul járt, miután egy felszálló repülőgép áramlata eltalálta. A 61 éves nő egy párkányon állt, miközben próbálta lefotózni a felszálló repülőgépet, de ekkor a hajtóművek erős széllökése miatt leesett a magasból.

Egy hónappal korábban, 2022 júniusában egy 79 éves férfi szenvedett könnyebb sérüléseket hasonló okokból. A turbinák ereje a földre vetette, aminek következtében horzsolásokat és zúzódásokat szenvedett. A férfit a sziget helyi egészségügyi központjába szállították.

Skiathos Alexandros Papadiamantis nemzetközi repülőtere alacsony leszállásairól ismert. A házakhoz közeli, rövid és keskeny kifutópálya, amelyet a tenger, egy lagúna és egy domb szegélyez, a pilóták számára nehezen járható, de elhelyezkedése látványos fel- és leszállásokat tesz lehetővé.

Skiathos rendkívül népszerű célpont a repülőgépek megfigyelői számára. A helyi média beszámolója szerint napi rendszerességgel jönnek a helyi lakosok és a turisták egyaránt, hogy megpróbálják lefotózni, ahogy a repülőgépek szinte súrolják őket. A jól látható feliratok és a hatóságok figyelmeztetései ellenére azonban sokan túl közel merészkednek.

Skiathosról bővebben ITT OLVASHATTOK

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7418161918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása