Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A királyi járművek tatarozása

2020. augusztus 07. - kalimeraeger

A Görögország egykori uralkodócsaládjához tartozó luxusjárművek ráncfelvarráson esnek át.

A kulturális- és sportminiszter, Lina Mendoni elmondta, hogy ezek a közlekedési eszközök már egy biztonságos, védelem alatt álló raktárban vannak, és ott várnak a teljes felújításra.

Nyolc autónál és két elektromos triciklinél – melyek között van, amelyik 82 éves – már megkezdték a munkálatokat, a Kulturális Minisztérium ilyen munkálatokra szakosodott csapata már eltávolította a lerakódott port és a korábbi raktározásból származó szennyeződéseket.

A királyi család ezen emlékei fontos képviselői a 20. század első felében született technológiai vívmányoknak, különös tekintettel arra, hogy ezek nem mindennapi, hanem luxus darabok.

A gyűjteményben megtalálható egy 1938-as Rolls-Royce Phantom, egy 1959-es Rolls-Royce Silver Wraith, egy 1964-es Rolls-Royce Silver Cloud III, egy 1965-ös Rolls-Royce Silver Cloud Drop Head Coupe, két 1952-es MG TD, két 1958-as FIAT 500 Spider Elegance. Ezen felül két Victor elektro-tricikli gyarapítja a kollekciót.

A restaurálás után a járműveket a korábbi nyári rezidencián, Tatoiban állítják majd ki.

Videó - Youtube - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9816118174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása